Тези наистина вълшебни рецепти на Петър Димков предизвикаха фурор!

Петър Димков препоръчва няколко рецепти, с които успешно ще се преборим с пролетната умора. Народният лечител препоръчва в края на зимата да се наблегне основно на зеленчуци и плодове. Той съветва в менюто си да застъпим повече картофи, моркови и кромид.

Наложително е да наблегнем на консумацията на ряпа, кисело зеле, пюре от домати, чушки и други. Наложително е да приемаме повече плодове като портокали, мандарини, ябълки, лимони и мармалад от шипки. Лечителят казва, че редовното проветряване на стаите, както и по-чести разходки ни предпазва от умората на пролетта.

[caption id="attachment_438029" align="alignright" width="300"]Петър Димков Наистина златни рецепти на Петър Димков против пролетна умора и за здраве[/caption]

Петър Димков предлага няколко рецепти, които ще ни помогнат да се отървем от пролетната умора.

Около двадесетина минути преди да закусим, Димков ни препоръчва следната рецепта. Настъргва се глава целина, изстисква се сока на един лимон и се добавят две супени лъжици със захар. Сместта се прецежда през марля и този сок се изпива.

Втората топ рецепта е две супени лъжици розмарин се запарват в около триста грама вода. Приема се по две или три чашки на ден. Билката, изцедена се използва като средство против рани и контузии, както и за гаргара. Това е и средство против молци.

Третата рецепта е още по-разнообразна откъм билки. Десетина минути преди хранене и около два часа, след като се наядем се изпива една чаша от следната смес. Тя съдържа около сто грама отвара от цвят на бъз, и по петдесетина грама от цвят на трънка, листа от коприва и листа от бреза.

От сместа се взимат две пълни супени лъжици, които се запарват в около половин килограм вода. След като поври се захлупва за към пет минути. Прецежда се след изстиване. Пие се подсладено с мед и се прибавя сока на лимон.

Петър Димков ни съветва да консумираме храни, в които се съдържат повече зеленчуци и плодове, а по-малко месо. Петър Димков препоръчва да наблегнем повече на копривата, киселеца, лапад, спанак, зеления лук и зелените салати от маруля, магданоз и други зелении. Лечителят дава препоръка и да пием също сокове в комбинация от моркови, червено цвекло и ябълки в равни части.