Гнусотията, съдържаща се в този салам е щяла да бъде изядена от четиригодишно дете

За поредния скандален случай, разкриващ какъв гнусен салам ядем, сигнализира потребителят Петър Чечев.

В профила си в социалната мрежа Фейсбук, Петър Чечев от град Омуртаг разкрива какъв продукт си е купил. Той е потресен от находката в гнусния салам, на която се е натъкнала 4-годишната му дъщеричка. Тя едва не изяла черво, пълно с фекалии, което се намирало в салама.

[caption id="attachment_437965" align="alignright" width="300"]Гнусотията, съдържаща се в този салам е щяла да бъде изядена от четиригодишно дете Гнусотията, съдържаща се в този салам е щяла да бъде изядена от четиригодишно дете[/caption]

salam salam1Петър Чечев посочва, че това яде народа – салам „Народен”. Той пита дали това е качеството на хранителните продукти в България и се заканва, че повече няма да си помисли за салам, камо ли пък да го погледне в търговската мрежа или да си го купи. Погнусеният потребител на гнусния салам е публикувал и няколко снимки в подкрепа на думите си. От тях ясно се вижда, че шунковият салам, съдържа „изненадващата екстра”. Само от неговия профил, постът бе многократно.

Колегите от TrafficNews.bg са се свързали с откривателя на находката. Той не намира думи, с които да изрази погнусата си от откритото в колбаса. Възмутен е от това и се чувства виновен за това, че храни 4-годишната си дъщеричка с колбасите на тази фирма. Щастлив е, че е видял гнусотията, преди да попадне в устата на детето. Медията е изпратила запитване на мейла на фирмата-производител на този гнусен салам на 17 февруари, с молба за коментар по случая. От фирмата така и не се свързали с тях, но пък за сметка на това издирили погнусеният потребител Петър Чечев.

С него се свързала Доротея Андонова, която отговаря за връзката с потребителите на бранда. Как е протекъл разговорът помежду им, за момента остава загадка, пише novavarna.net.

Междувременно инспектори алармираха, че са се натъкнали на марки салам, съдържащи генно-модифицирани организми (ГМО). Това стана ясно от думите на главният експерт в Българската асоциация по безопасност на храните Людмила Донкова, цитирана от „Телеграф”.