Томислав Дончев се надява дискусията по заема да бъде приключена тази седмица

Вицепремиерът Томислав Дончев разкри истината за новия държавен дълг, който ГЕРБ смята да изтегли и около който се вдигна толкоз много шум, но така и не бе взето окончателно решение.

Томислав Дончев е категоричен, че опозиционните политически сили се опитват да си вдигнат рейтинга като се обявяват против тегленето на този заем. За всички е ясно, че без него страната ни е обречена на фалит и ще тръгнем по стръмния път на южната ни съседка Гърция.

[caption id="attachment_437961" align="alignright" width="300"]Томислав Дончев се надява дискусията по заема да бъде приключена тази седмица Томислав Дончев се надява дискусията по заема да бъде приключена тази седмица[/caption]

В ефира на Нова тв, Томислав Дончев заяви, че опозицията изповядва трактовката на закона на Архимед – ако имат опорна точка ще си вдигнат рейтинга.

Според него политическите опоненти на сегашния кабинет търсят собственото си право на съществуване и не пропускат да демонстрират присъствие. Томислав Дончев бе категоричен, че много се спекулира по темата с дълга и подчерта, че на практика няма нов държавен дълг. Друг е въпросът дали за необходимостта от вземане на заем в размер на 16 млрд. лева, е трябвало да бъде съобщена по-рано и дари опозицията не е трябвало да се интересува повече за това.

Вицепремиерът не пропусна да коментира и шегата, че прякорът му е „Наследника”. Всъщност този му прякор се появи след инцидента с правителствения самолет, който се разигра преди няколко дни. Томислав Дончев, който е втори в държавата заяви с усмивка, че във въпросната вечер с инцидента с правителствения „Фалкон”, Бойко Борисов не се е обадил само на него, а е разговарял и с други хора.

Вицепремиерът даде ясно да се разбере, че министърът на финансите Владислав Горанов не счита за необходимо да разяснява подробно заема, тъй като това е рутинна процедура. В този ред на мисли Томислав Дончев посочи, че не смята, че Горанов е допуснал грешка като си е спестил изпадането в подробности. В заключение вторият в държавата заяви, че се надява през тази седмица отворената дискусия по темата за заема да бъде приключена, пише Блиц.