Профон е ограбил над 10 милиона лева от родни изпълнителиПрофон завлякъл стотици български музиканти с пари

Профон е ощетил редица родни изпълнители с над 10 милиона лева. Оказа се, че парите на скандалната компания, които се намираха в КТБ и които потънаха, заедно с фалита на банката, са принадлежели по право на български музиканти, работили с фирмата.

[caption id="attachment_437093" align="alignright" width="300"]Родни музиканти скочиха срещу Саня и Профон Родни музиканти скочиха срещу Саня и Профон[/caption]

Това са пари, които не са им били изплатени след неправомерно извършен мониторинг от страна на компанията, след като въпросните изпълнители просто не са били "засечени". След развихрилия се в последните скандал между управителката на Профон Саня Армутлиева и певицата Рут Колева стана ясно, че съществува цял списък с такива "незасечени" родни музиканти. Голяма част от тези изпълнители и творци по-късно фигурират просто като "непотърсените".

Как действа Профон с тях? Компанията периодично пуска информация за тях, уж с уведомление, че трябва да си потърсят парите. На практика обаче никой от фирмата не си прави труда да ги търси, за да им изплати полагаемите им се възнаграждения, които са от хонорари за участия и изпълнения. По този начин с времето данните са загубват, а парите остават за Профон, обясняват от vsekiden.com.

По този начин са се събрали и въпросните над 10 милиона лева, които потънаха заедно с фалита на КТБ. Пари, които никога не са принадлежали на Профон, а са на музиканти, имали лошия късмет да сключат договор с тях. Припомняме ви, че в последните седмици фирмата, управител на която е Саня Армутлиева, е в центъра на жесток скандал.

Редица родни музиканти и изпълнители скочиха срещу менторката от Х Фактор заради начина на управление на компанията.

И липсата на каквато и да е яснота върху начина на заплащане на продуцираните от нея изпълнители.