Влогърът Емил Конрад жъне успехи с книга

Най-забавният видеоблогър у нас, или иначе казано влогър, а още по-простичко - момче, което снима клипове и ги качва в интернет, е Емил Конрад. Само за няколко дни популярността му плъзна като лавина, достигайки и сред хората извън тийнейджърска възраст, след като на пазара излезе първата му книга „Нещата, на които не ни учат в училище” – коментира „България днес”. Книгата предизвика нещо невиждано и нечувано у нас – огромна опашка от фенове на тийнейджърска възраст пред книжарницата, която се изви на премиерата и втрещи дори и онези, които никога не бяха чували за родния влогър – отбелязва изданието. 25-годишният Емил Конрад от дълго време качва смешните си клипчета в в различни сайтове за видеосподеляне. Той има над 200 хиляди последователи във Фейсбук, а видеата му са гледани от стотици хиляди. Така че не е чудно, че всъщност си е истинска звезда сред връстниците и тийнейджърите. Оставаше и по-възрастните да чуят за него, което стана миналата събота, когато се извиха и опашките пред книжарницата за книгата на влогъра.

[caption id="attachment_436767" align="alignleft" width="300"]Емил Конрад Емил Конрад става популярен с клиповете си в интернет[/caption]

Кой е Емил Конрад? Той е бакалавър по международни отношения, наполовина арменец и обмисля скоро да запише магистратура. Засега няма сериозни планове за бъдещето. „Роден съм в София. Баща ми е арменец, а майка ми е българка. Единствено дете съм и докато бях на 8 години, живеех в апартамент в София. С нетърпение чаках съботата и неделята, защото само тогава виждах родителите си. Работеха непрекъснато през седмицата и може би затова се привързах толкова към дядо си. Той непрекъснато ми четеше приказки и ме учеше на арменски. Баща ми е инженер-архитект, а майка ми – фармацевт” – разказва Емил Конрад. Впоследствие майка му ги напуска, а след това през 2006 г. умира и баща му. Трагедията преживява много тежко. Загубата на родителя го прави всъщност най-веселия влогър с най-тъжната история.

На премиерата на книгата си Емил Конрад дава над 3000 автографа - отбелязва в заключение изданието.