През последните години Мариан Чернаев често посещавал психиатрични заведения

Изплуваха разтърсващи факти около случая със самоубийството на бившия прокурор от Несебър – Мариан Чернаев.

Той сложи край на живота си на 5 февруари, а безжизненото тяло бе открито от съпругата му. Мариан Чернаев, който се простреля с ловна пушка в дома си е баща на две деца. Информацията в медиите сочи, че роднини и близки на бившия прокурор, който последно работил като адвокат, са се чудили за причините, които са го тласнали към самоубийство. Те го определят като скромен, учтив и възпитан човек и разбира се не на последно място – страхотен приятел.

[caption id="attachment_436755" align="alignright" width="300"]През последните години Мариан Чернаев често посещавал психиатрични заведения През последните години Мариан Чернаев често посещавал психиатрични заведения[/caption]

Оказва се обаче, че Мариан Чернаев е бил диагностициран със заболяване, което меко казано е противопоказно на заемания от него преди време пост като прокурор. Междувременно изплува и фактът, че самоубилият се е дал разследващите журналисти Маргарита Михнева и Асен Йорданов на съд заради обида и клевета. В този ред на мисли, не са малко хората, които са си изпатили от него, пише Блиц.

Криминалисти претърсват щателно офиса на Мариан Ченаев, който се намира в близост до семейното жилище. Те смятат, че знаковият магистрат е натиснал спусъка на ловната пушка с палеца на крака си. Полицейски източници твърдят, че всички доказателства сочат, че в случая става въпрос за самоубийство, при все че до момента не е открито предсмъртно писмо.

Малко известен обаче е фактът, че през последните няколко години Мариан Чернаев е попадал често в психиатрични заведения. Разследващите случая разкриват, че експрокурорът е заключил входната врата на дома си, оставяйки ключа от вътрешната страна, след което е излязъл на остъклената тераса, седнал е на пода и е опрял ходилата си във външната стена. След това наместил пушката и лапнал дулото. Съпругата му се прибрала в семейното жилище само няколко минути след инцидента, но за съжаление той вече бил мъртъв. Оръжието, с което Мариан Чернаев се е самоубил, е законно притежавано и е било съхранявано в метална каса в апартамента, пише bgdnes.bg.