Цветан Василев е включил в лъжливата схема и приятеля си Игор Марковски

На бял свят изплува мръсната схема на злополучния банкер Цветан Василев за кражба на милиони левове.

Цветан Василев е направил опит да открадне от държавата нова порция милиони. Съгласно плана на мръсната схема, той е трябвало да гушне 5 млн. лева с помощта на Игор Марковски, пише „Всеки ден”, позовавайки се на информация от проведено собствено разследване на случая. Очевидно източените пари на десетки хиляди българи от КТБ не са били достатъчни за Цветан Василев.

[caption id="attachment_436718" align="alignright" width="300"]Цветан Василев е включил в лъжливата схема и приятеля си Игор Марковски Цветан Василев е включил в лъжливата схема и приятеля си Игор Марковски[/caption]

След бягството си в Белград злополучният банкер прави нагли постъпки, за да си върне ценните картини (275 на брой), които съхранява в банката. Макар всички тези платна да са купени със средствата на клиентите на КТБ, документите за тях липсват. Специалисти посочват, че цената на картините е около 5 милиона лева. Сред платната има и истински шедьоври, чиято цена достига 40-50 000 лева.

В подлия план за кражбата на тези картини, Цветан Василев е включил и близкия си приятел – арт брокера Игор Марковски. Само преди няколко дни, той хвърли бомба, заявявайки, че е собственик на арестуваните платна и ги е депозирал на съхранение в КТБ като за целта е сключил договор с Цветан Василев. В подкрепа на думите си той дори размаха лист с подпис на банкера.

Тези дни Игор Марковски продължи безсрамните си лъжи, включвайки в хора на измамниците и щерката на покойния художник Васил Стоилов - Явора. За всички е повече от ясно, че твърденията му, са пълна лъжа. Той обаче се е озовал в страшен капан, тъй като на практика върши престъпление, което може да бъде доказано много лесно. Арт брокера лъжесвидетелства и показва фалшиви документи в опита си да помогне на Цветан Василев да открадне картини, възлизащи на стойност 5 милиона лева.

Търговецът на картини вече е бил привикан два пъти на разпит в Прокуратурата. По всяка вероятност ще му бъде повдигнато обвинение за дадените лъжливи показания и за депозирането на документи с невярно съдържание, пише vsekiden.com.