Принц Уилям и Кейт споделиха на какво име са се спрели за второто си детеПринц Уилям и Кейт не са се колебали при избора си на име

Принц Уилям и Кейт Мидълтън разкриха как ще кръстят второто си дете. Както знаете, кралската двойка са в трепетно очакване отново да станат родители, а полът на бебето вече е ясен. След стандартното изследване с ултразвук на 21-вата седмица от бременността на херцогинята на Кеймбридж е станало ясно, че тя очаква момиченце, след като преди две години роди първородния им син Джордж.

[caption id="attachment_436528" align="alignright" width="300"]Принц Уилям и Кейт чакат второто си дете Принц Уилям и Кейт чакат второто си дете[/caption]

Източници от британския кралски двор са разкрили пред списание "ОК", че щом разбрали, че чакат момиче, принц Уилям и Кейт решили да го кръстят Даяна, на покойната майка на принца. Първоначално двойката се е колебаела между името на обичаната "Принцеса на народа", както беше известна Даяна и името на кралицата - Елизабет. В крайна сметка обаче самата Кейт настояла детето й да носи името на покойната си баба.

Като основен мотив за решението си херцогинята на Кеймбридж изтъкнала благотворителната дейност на Даяна, от която тя се възхищавала. Любопитното е, че самата кралица Елизабет Втора била напълно съгласна с избора на внука си и на съпругата и нямала нищо против бъдещото дете на семейството да носи не нейното име, а това на бившата й снаха. С която не бяха в особено добри отношения приживе.

Кралицата обаче отбелязала, че Даяна винаги е била много добра майка за синовете си и заслужава името й да бъде почетено, научиха от Дарик Нюз. Припомняме ви, че през септември миналата година стана ясно, че принц Уилям и Кейт Мидълтън ще станат родители за втори път. Двойката вече има един син - първородният Джордж, роден на 22 юли 2013 година. Сестричката му се очаква да се появи на бял свят през април.