Татяна Стоянова е била застреляна с яростТатяна Стоянова умишлено е убита навръх именния си ден

Татяна Стоянова е била убита от страст. Това е основната версия, по която работят разследващите убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик. Според органите на реда зад разстрела на младата жена стои ярост и страст, а самото деяние най-вероятно е продиктувано от лично отмъщение. Причина за съмненията на специалистите е начинът, по който е убита Стоянова.

[caption id="attachment_436359" align="alignright" width="254"]Татяна Стоянова Татяна Стоянова[/caption]

Многобройните изстрели в тялото й говорят за мъст и ярост, а не за хладнокръвно отстраняване на бизнес конкурент. Изборът на деня на разстрела също говори, че извършителят е имал лични мотиви да застреля пи арката на градоначалника на Пазарджик. Както знаете, Татяна Стоянова беше убита навръх именния си ден на 12 януари. Младата жена се е прибирала в дома си, за да се нагласи за празника, който смятала да прекара с приятели.

Първоначалната версия, че Татяна е била убита от наемник, е отпаднала, научиха от "24 часа". Начинът на стрелба показва, че стрелецът е притежавал лична причина да убие жертвата си. До момента са разпитани над 100 свидетели във връзка с покушението. На една от откритите на мястото гилзи има отпечатък на нея, който най-вероятно е от убиеца. До момента обаче този отпечатък не е идентифициран.

В жилището на убитата пък бяха открити пликове с пари, общата сума от които е 4 500 лева. Поради тази причина версията в убийството да са намесени пари все още не е напълно изключена. Още повече, че в града упорито се твърди, че мъртвата е смесвала служебните си отношения с търговски и лични такива.

В същото време стана ясно, че разследването на престъплението е отнето от прокуратурата в Пазарджик и е дадено на Софийска градска прокуратура с разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров.