Знаменития грък се скрил от естрадната ни прима Лили Иванова на съвместния им концерт в София, тя не могла да му върже мартеничка

Какво Лили Иванова не можа да прости на Демис Русос? Скоро музикалният свят се прости с легендата в световната поп музика Демис Русос. Гъркът, но когото меломани от цял свят прощаваха свръхтеглото за сметка на уникалния му глас, не може да доживее даже 70 години – пише „Уикенд”. Изпълнителят на „Сбогом, моя любов, сбогом” гостува на два пъти в България след падането на соца. Неизбежният кръст, който носи звездата, става причина никой да не се осмели да го доведе по социалистическо време.

Два концерта у нас

[caption id="attachment_435972" align="alignleft" width="300"]Лили Иванова като Марлене Дитрих Лили Иванова като Марлене Дитрих[/caption]

Все о6ще в силата си, Демис Русос пристига на едно от най-силните издания в историята на „Златният Орфей” – през 1995 г. – припомня изданието. Когато Демис запява „Моят приятел вятърът” от публиката възкриква вечният фен Трайчо Талисмана. „Това е песен на Доника Венкова” – шегува се Талисмана. Венкова осъществява в България през 70-те два много успешни кавъра от репертоара на световната легенда.

Лили Иванова има честта да е подгряваща на Демис русос на концерт в НДК през 2006 г. Организатор на проявата тогава е Ивайла Бакарова. Мис България се набутва за кратко в импресарския бизнес и това е едно от събитията й.

[caption id="attachment_435973" align="alignleft" width="300"]Демис Русос пренебрегнал родната ни прима Демис Русос пренебрегнал родната ни прима[/caption]

За изненада залата тогава не се препълва до откат – явно публиката предпочита да слуша всеки от тях отделно. Българската звезда не скрива от зрителите разочарованието си, че не е могла да се срещне лично с него.

Лили Иванова обявява публично по микрофона, че гъркът я е отсвирил „Носех му мартеничка, ето я, но ще си остане тук, защото той не се появи да ми каже едно добър ден” – споделя по микрофона Лили Иванова. Така за всички става ясно, че Демис Русос и родната ни прима са скарани.