Д-р Петър Берон със скандално изсказване за смъртта на Желю Желев!

Д-р Петър Берон остана видимо доволен от смъртта на първия президент сред промените Желю Желев. "Зло под камък да стои, добре, че ми съобщихте", казал пред Блиц д-р Берон за покойния Желю Желев. Той бе първият демократично избран президент след изборите. Той заемаше този пост от 1990-1997 година. Известният политик е починал тази нощ и то внезапно. Най-вероятно причината за смъртта му е инсулт. Желев е бил в добро видимо състояние, ходел редовно и в офиса си.

[caption id="attachment_435880" align="alignright" width="300"]Желю Желев Д-р Петър Берон с обидни думи към покойния Желю Желев[/caption]

Дори наскоро е бил при настоящия президент Росен Плевнелиев на съвета на президентите. Проблемите го настигнали от есента. Той губел от време-навреме паметта си и изпадал в състояние на депресия. Но това не му пречело да се чувства добре и в кондиция, като ходел редовно и до офиса си. Преди малко повече от година помина и съпругата му Мария.

Култовата реплика на устатия д-р Петър Беров, отявлен седесар, че е „Пукна мръсникът!” буквално втрещи с циничното си откровение. Разривът между тях настъпил, след като Желю Желев заявил, че е чел досието на брадатия естествоизпитател по повод създаване на неформалната организацзия „Екогласност”.

Желев заявил, че в него е описано как д-р Петър Берон е плюл срещу колегите си, също и точно какво и на кого е казал и доносничел. След като разбрал за това, д-р Берон избухнал, отрекъл това да е истина и дори заклеймил бившият президент, че това са пълни глупости и измислици. С една единствена цел да го клепа и злепостави пред обществеността.