Сашо Морфов заряза театъра само 20 дена след като беше назначен за негов шефСашо Морфов има политически амбиции, издават актьори

Сашо Морфов е повел Народния театър към абсолютен крах, издават гневни актьори, които работят на щат там. Оказа се, че новоназначеният директор на театъра е зарязал отговорностите си към институцията и е отпрашил за чужбина при това само 20 дена след като беше назначен на поста.

[caption id="attachment_435746" align="alignright" width="300"]Сашо Морфов Сашо Морфов[/caption]

Морфов е заминал за Рига, където има сключен договор да представя свой спектакъл. Той ще отсъства цели два месеца - до март, а до тогава са спрени репетициите на подопечната му трупа и на представлението "На ръба". Чиято премиера трябваше да бъде на 18 януари и не е ясно кога ще бъде тя. Управлението на Народния театър пък е оставено в ръцете на Милица Трайкова, която е заместник-директор по икономическите въпроси.

Отсъствието на Морфов и оставянето на театъра буквално на самотек изправи на нокти актьорите, които са на ръба да вдигнат бунт, научиха от Агенция ПИК. Артистите недоумяват защо Сашо Морфов е приел назначението си, след като е бил наясно, че ще отсъства толкова време и няма да може да изпълнява задълженията си. И защо изобщо Вежди Рашидов го е назначил, след като също е знаел това.

Според театралната гилдия Сашо Морфов е получил шефското място като награда, задето е повел протеста срещу Слави Бинев, който е бил по поръчка на управляващите. Актьорите разказват, че директорът им, който преди време отново беше начело на Народния театър, управлявал досущ като диктатори дори подопечните му тайничко го наричали Пиночет.

Морфов уреждал с роли единствено най-близките си, без значение от таланта им и се отнасял безпардонно към всички, които не били част от неговия екип.