Оцелелите от взрива в Миджур са готови да се върнат на работаРаботниците от Миджур се молят завода отново да заработи

Оцелелите от взрива в Миджур се връщат обратно на работа. Работниците, които извадиха невероятен късмет и оцеляха при експлозията в завода, сами настояват да бъдат назначени обратно на работа в предприятието. Оказа се, че хората вече са изпратили цял куп молби да бъдат назначени на работа, въпреки че все още не е ясно кога Миджур ще отвори отново врати.

[caption id="attachment_435712" align="alignleft" width="300"]Оцелелите от Миджур искат да се връщат на работа Оцелелите от Миджур искат да се връщат на работа[/caption]

А причината за желанието на работниците отново да се върнат на работа в завода, който се превърна в гроб за техните колеги, е безпаричието и липсата на каквато и да е алтернатива в намирането на работа. Валентин Александров е бил нощна смяна във фаталния ден, в който стана експлозията. Благодарение на което всъщност и остава жив. Въпреки това обаче мъжът вече иска да се връща обратно на работа, тъй като социалните помощи, на които разчита, откакто е без работа не стигат за никъде за него, съпругата му и детето им.

Жена му и брат му също са били част от работниците в Миджур преди трагедията. От тогава насам и тримата са на борсата и се чудят как да свързват двата края. Валентин разказва, че се чувства късметлия, тъй като работи в предприятието от 24 години, през които са се случили четири взрива, по време на които той е бил на работа и е оцелял. Сега, при петия взрив, е извадил късмет и не е бил на смяна.

Той и още десет души от Горни Лом са останали без работа заради взрива. Повечето от тях се боят да застанат пред камерите, но са категорични, че ако Миджур отново отвори врати, те отново ще работят там, научиха от Агенция ПИК.