Борислав Грънчаров води от години тежка битка с ракаБорислав Грънчаров продължава да не губи чувството си за хумор

Борислав Грънчаров мизерства със смешната пенсия от 127 лева. Единият от тримата певци от легендарното трио Бо Бо Бо е поредната естрадна легенда, принудена да живее на ръба на оцеляването заради изгорелия архив на Концертна дирекция. Което ги лишава от възможността да докажат трудовия си стаж.

[caption id="attachment_435586" align="alignleft" width="300"]Борислав Грънчаров Борислав Грънчаров[/caption]

Досущ като колегата си от триото Борис Гуджунов, и Борислав Грънчаров взема смешно ниска пенсия, която му се полага по инвалидност. И която е в размер на точно 127 лева. И това след хилядите изнесени концерти не само в България, но и в бившите социалистически републики, както и в Куба, Финландия, ФРГ, Холандия, Швейцария, Австрия и къде ли още не, възмущават се близките му. Кариерата на певеца започва още в средата на 60-те години на миналия век, когато пее пред препълнени зали. През 90-те години той, заедно с колегите си Борис Гуджунов и Боян Иванов създават любимото на поколения трио Бо Бо Бо.

Към днешна дата единствено той и Гуджунов са живи. Боян Иванов почина след тежко заболяване, забравен и без средства. Същата е участта и на Гуджунов, който преди месец разплака сички фенове с признанието си от болницата, че няма пари да посреща ежедневните си нужди. Заради болестта си вече не може и да пее, за да припечелва допълнително от хонорари. В съвсем същото положение е и Борислав Грънчаров.

72-годишният певец се бори с раково заболяване в напреднал стадий, заради което също е прекратил изявите си. Въпреки това обаче естрадната звезда не губи чувството си за хумор и оптимизма си и се надява един ден нещата да се подобрят, предават от vsekiden.com.