Магдалена Ташева твърди, че санирането ще бъде извършено с отровни вносни материали

Народният представител от „Атака” – Магдалена Ташева направи скандални разкрития за санирането.

Всички знаем, че напоследък темата за санирането е доста актуална. Магдалена Ташева подчерта, че непрестанното тръбене, че старите жилища ще бъдат санирани със средства на държавата, е опит за измама. Тя е категорична, че блоковете ще бъдат закърпени с отровни материали, внесени в страната ни от злонамерени външни сили.

[caption id="attachment_435289" align="alignright" width="300"]Магдалена Ташева твърди, че санирането ще бъде извършено с отровни вносни материали Магдалена Ташева твърди, че санирането ще бъде извършено с отровни вносни материали[/caption]

В предаването, което Магдалена Ташева води по партийната телевизия „Алфа” зададе риторичния въпрос дали има по-голям рупор политиката на Щатите в България от Огнян Минчев. Освен това тя си позволи да нарече депутата в Европарламента от ГЕРБ Андрей Ковачев „един Сивушко”. Народният представител от политическата сила на Волен Сидеров не пропусна да коментира и темата с бежанците в България, подчертавайки, че у нас има само нелегални имигранти – пришълци.

Преди броени дни Нова тв излъчи репортаж, от който стана ясно, че нова луксозна сграда в квартал „Лозенец” в София ще бъде изцяло обновена по проекта за енергийно обновяване на жилищата, а финансирането ще е изцяло с държавни средства и такива от Европа. В същото време обаче панелен блок, който се намира в град Гоце Делчев и е пред разпадане, няма да бъде саниран. Живущите в този блок се жалват пред медията, че искането им за саниране е било отхвърлено, при все че сградата е на четири десетилетия и се нуждае от спешно саниране.

В мотивите за отхвърлянето на искането е посочено, че в блока има само 36 жилища и не е достигнал един апартамент, за да бъдат одобрени по действащата програма. Хората, живеещи в блока са изпаднали в отчаяние и недоумяват как е възможно една къща да получи одобрение за саниране, а сградата, в която има 36 апартамента – да бъде отхвърлена, пише pik.bg. Припомняме, че правителството е планирало да похарчи един милиард лева по проекта за енергийно обновяване на жилищата.