Отварят сметките на Татяна Стоянова

От прокуратурата са поискали да бъде свалена банковата тайна на кредитите и влоговете на разстреляната преди няколко дни пиарка на Община Пазарджик – Татяна Стоянова.

Това искане цели разследващите да разберат с какви финансови средства е разполагала 33-годишната Татяна Стоянова. Освен това от разкриването на банковата тайна трябва да стане ясен и произходът на средствата, с които е закупила жилището си в новата лъскава кооперация на ул. „Димитър Греков”, намираща се в центъра на града, пише "Марица".

[caption id="attachment_435091" align="alignright" width="270"]Отварят сметките на Татяна Стоянова Отварят сметките на Татяна Стоянова[/caption]

Запознати твърдят, че Татяна Стоянова е купила новото си жилище с кредит в размер на 180 хиляди лева. Лъскавият й джип пък бил втора употреба и според специалисти е на стойност около 20 хиляди лева. На този етап работата на разследващите все още не ги е довела до конкретен заподозрян за разстрела й или пък за поръчителя на убийството. От полицейските власти подчертават, че за да бъде посочен такъв, е необходимо да бъдат събрани и обстойно проучени всички материали.

Разследващите твърдят, че разплитането на случая с показния разстрел на Татяна Стоянова ще е доста сложно, тъй като трябва да бъде анализирана много подробно последната една година от живота й. Не се изключва вероятността, разстрелът да е в резултат на засегнати икономически интереси. За момента обаче това предположение не може да бъде потвърдено със сигурност, преди да бъде категорично доказано.

Съучениците на пиарката твърдят, че е имала доста тежки моменти в живота си, но винаги ги е преодолявала с помощта на силната си воля. Когато била в девети клас, отличничката Татяна Стоянова получила двойка по математика заедно с още една нейна съученичка също отличничка. Близки до дясната ръка на кмета Тодор Попов твърдят, че този удар й дошъл като гръм от ясно небе и на всичкото отгоре имало риск да остане на поправителен изпит.

При все, че твърдяла, че математиката не й е от особена важност, тъй като възнамерява да кандидатства с литература, вътрешно тя приела много тежко поражението. Оказало се, че вуйчото на Татяна Стоянова е бил съученик на учителката по математика Йорданка Кадийска, която я заковала със слабата оценка. Въпреки това обаче пиарката била категорична, че ще оправи сама нещата и категорично отказала помощта на вуйчо си, пише pik.bg.