Хасан и Ибрахим са решили да се установят в АвстрияХасан и Ибрахим напускат България до една година

Хасан и Ибрахим напускат България. Талантливите близнаци ще заминат за Австрия, където ще се установят за постоянно. Това съобщи лично баща им Дениз Игнатов. Мъжът разкри, че синовете му са получили предложение от българи, живеещи в Австрия, да се погрижат за близнаците. Нашенците там останали впечатлени от таланта на Хасан и Ибрахим и се свързали с родителите им, за да разговарят за възможността момчетата да се установят в Австрия, където и да продължат обучението си.

[caption id="attachment_434969" align="alignright" width="300"]Хасан и Ибрахим със сестрите си Хасан и Ибрахим със сестрите си[/caption]

Идеята идва от българка, живееща в Австрия от години. Тя е обединила сънародниците ни в страната с предложението да се погрижат за Хасан и Ибрахим и да ги уредят да продължат образованието си там. Идеята е децата да заминат за Австрия догодина - през 2016, за да учат като всичките им такси за обучение ще бъдат поети. Жената смята да популяризира допълнително децата като напише статия за тях и за успехите им.

Баща им обясни, че ако всичко протече нормално, когато близнаците станат седми клас догодина, те и цялото семейство ще се изселят в Австрия, за да могат момчетата да развиват таланта си в специализирано музикално училище. Вариантите за учебно заведение са два - в Залцбург или Виена, научиха от bgdnes.bg. В същото време талантите не спират да репетират, тъй като в най-скоро време ще участват в поредния музикален конкурс.

И докато Хасан и Ибрахим носят само гордост на семейството си, ситуацията със сестрите им е точно обратната. Двете близначки Нермин и Мерлин ще бъдат изправени на възпитателно дело в новото си училище, след като бяха изключени от предишното.