Извънземни сигнали „на живо“ от Космоса

Гласувайте за статията

Радиосигнали от извънземни предизвикаха възторг у астрономи

Извънземни правят опити за контакт със Земята, твърдят австралийски астрономи. Учените са засекли радиосигнал под формата на кратък, остър импулс, който пристигнал от засега неизвестен източник, отдалечен на 5,5 милиарда светлинни години.

Регистрирането на този сигнал в момента представлява огромна загадка за учените по целия свят, които се опитват да обяснят необичайната му поява.

Сигналът е продължил само няколко милисекунди и за първи път е засечен в реално време.

Извънземни правят опити за контакт със Земята

Извънземни правят опити за контакт със Земята

Първи подобен импулс е регистриран още през 2007 г., след като астрономи са изследвали архивите на телескопа „Паркс“ в Австралия.

Произходът на сигнала не е известен, но се спекулира, че може да става дума за черна дупка, която изчезва, неутронна звезда, дори и за сигнал, които изпращат интелигентни същества, като извънземни цивилизации. Редица хипотези гласят, че е възможно това да е наистина опит за контакт с чужди цивилизации.

Наскоро са били открити и шест нови импулса, които са дошли извън нашата галактика, а седмият импулс е „заловен“ с помощта на телескопа „Арекибо“ в Пуерто Рико. Засега не е ясно откъде идват тези сигнали. Според някои теории се касае за сигнали от извънземни, а според други за планети, или за други небесни тела.

От астрономическия център в Мелбърн са категорични, че за истински контакт с извънземни не може да се говори, въпреки теориите, че НАСА вече са осъществявали подобни срещи. Подобни истории се разказват и за лидерите в Белия дом, но доказателства няма. За сметка на това от Австралия са щастливи, че са осъществили първи засичането на сигнал в реално време, или иначе казано са имали връзка „на живо“.

„Ние сме първите, които засякохме сигнал в реално време. Досега космическите импулси винаги бяха засичани след излъчването им, всъщност много по-късно, след като са били изпратени, казва доктор Емили Петроф от университета Суинбърн, в Мелбърн. Тя се надява, последния опит да им даде възможност, да направят по-сериозни проучвания в тази област.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар