От МВР съобщиха, че има напредък в разследването на убийците на Митко Лудия и семейство ДамяновиБойко Борисов лично се е нагърбил да следи разследването на убийството на Митко Лудия

Разследващите са близо до убийците на Митко Лудия. Това съобщи отлично информиран източник от МВР, пожелал анонимност. Органите на реда вече имат следа, която се надяват да ги отведе до хората, организирали и осъществили разстрела на ММА боеца.

[caption id="attachment_434952" align="alignright" width="300"]Митко Лудия Митко Лудия[/caption]

Лично премиерът Бойко Борисов е пожелал да следи изкъсо разследването на показното убийство на Митко Лудия. Късно снощи Бойко е бил в централата на МВР, където е разговарял с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, както и с високопоставени лица от йерархията на министерството. В неделя сутринта премиерът е присъствал и на оперативното съвещание на МВР, на което са присъствали прокурори и шефове от отдел Криминална полиция.

Тогава Борисов заяви, че дава срок от една седмица на униформените, за да разкрият убийството не само на Митко Лудия, но и останалите поръчкови разстрели, които стъписаха страната в рамките на само шест дни. Известен напредък има и в разследването на покушението на строителните предприемачи Митко и Наталия Дамянови, които бяха убити първи.

От органите на реда отказват да дадат повече информация, но най-вероятно са установили евентуалния извършител на деянието. Единствено случаят с Татяна Стоянова не търпи никакво развитие. Разследващите все още нямат нито заподозрян за убийството на младата жена, нито пък са изяснили мотивите, заради които убиецът й я застреля от упор с пет куршума, припомнят от vsekiden.com. Възможно е стрелецът срещу пи арката на кмета на Пазарджик да я е убил както заради лични, така и заради професионални мотиви.