Цветелин Кънчев защити ромите гратисчии

Лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев взриви обществото с тазсутрешното си изказване в ефира на Нова тв.

Той бе поканен да коментира репортаж на медията, който бе излъчен в новинарската емисия снощи. От репортажа стана видно, че ромите не плащат билети в градския транспорт, а кондукторите не смеят да им кажат нищо, докато се движат в ромските махали, тъй като в противен случай ще станат обект на нападение. Видеото показа недвусмислено, че контрольорите в градския транспорт категорично отказват да извършват проверки в ромските махали в София.

[caption id="attachment_434748" align="alignright" width="300"]Цветелин Кънчев защити ромите гратисчии Цветелин Кънчев защити ромите гратисчии[/caption]

В редките случаи, когато се наложи да отидат обаче, се оказва, че всички роми, които пътуват в автобуса, са без билети. Цветелин Кънчев обаче заяви категорично, че гратисчийството няма етнически произход. Той бе категоричен, че за тези случаи трябва да се търси първопричината и разбира се решение. Лидерът на „Евророма” попита дали обществото има представа кой печели в ромските махали на последните избори и веднага отговори, че партията, която е спечелила доверието на ромите е ГЕРБ, допълвайки, че от там са обещали безплатен транспорт.

Цветелин Кънчев бе достатъчно нагъл, за да заяви в сутрешния блок на медията, че техните хора пътуват гратис, защото с парите, които трябва да дадеш за билет, ще си купиш един хляб. Тук обаче веднага възниква въпросът не е ли в същото положение и редовният пътник. Да, със сигурност е така, но кой го интересуват българите, които се бъхтат като луди и си плащат редовно всички данъци и осигуровки, за да може мургавите събратя да живеят на наш гръб.

Цветелин Кънчев се жалва, че докато преди години имало 15-тина шофьори от ромски произход в столичния градски транспорт, то сега са само 1-2. Народният представител от Реформаторския блок Вили Лилков не отрече, че циганите масово пътуват гратис в градския транспорт и допълни, че и много голяма част от българите не си купуват билети. От това Лилков направи заключението, че проблемът не е от немотия, пише pik.bg.