Мис Ливан предизвика скандал заради селфи с мис Израел

Общата снимка на мис Израел и мис Ливан предизвика лавина от различни коментари в интернет, а ливанката трябваше да се извинява на сънародниците си заради скандала. Наглед съвсем обикновена селфи снимка, на която се намират четири момичета, които участват в конкурса Мис Вселена, успя да предизвика международен скандал с огромен отзвук. Всичко това се случи заради Сали Грейг, представителката на Ливан, която се е снимала с Дорон Маталон, представителката на Израел. [caption id="attachment_434707" align="alignright" width="300" class=" "]Селфи на мис Ливан с израелка предизвика международен скандал Селфи на мис Ливан с израелка предизвика международен скандал[/caption]   Тъй като тези две страни от години са в лоши отношения, Сали бе остро критикувана от медиите в Ливан заради снимката, която публикува. Ливан и Израел са в тиха война, и въпреки че не е имало сериозен конфликт между тези две страни през последните девет години, напрежението все още се усеща. Според законите, ливанец рискува присъда, ако говори по телефона или пътува до Израел, а всички израелски продукти са забранени в Ливан. В социалните мрежи буквално избухна скандал, а мис Ливан бе публично заклеймена. „Исках просто да се снимам с мис Япония и мис Словения, когато изведнъж се появи и мис Израел, направи селфи и го публикува в профила си“, заяви тя.

В последствие, на страницата си във Facebook, миската публикува извинение, в което посочва, че от началото на конкурса е била много внимателна и избягвала всякаква комуникация с Дорон.Livan

Красивата ливанка също така обясни, че само е искала да си направи снимка с представителките на Япония и Словения, а израелката изведнъж се появила и взела участие в селфито с останалите три момичета хващайки я неподготвена. След което публикувала фотоса и в социалните мрежи. Мис Израел Дорон Маталон публикува повторно снимката и изрази съжаление от ситуацията. Тя игнорира упреците срещу себе си и заяви, че не съжалява за снимката, а също така, че е очаквала, че ще стане точно така.