Възрастни хора вече са станали жертва на новата измамна схема

Мобилните оператори завъртяха нова измамна схема в надпреварата за повече клиенти.

Най-често жертви на новата измамна схема на мобилните оператори стават възрастните хора. Новата врътка в поредната измамна схема е свързана с прекъсване на съществуващия договор и плащане на неустойки.

Служители на дадения оператор се обаждат на клиента на конкурентна мобилна компания и започват да му вкарват множество оферти отлични условия на чувствително по-ниски цени.

[caption id="attachment_434641" align="alignright" width="300"]Възрастни хора вече са станали жертва на новата измамна схема Възрастни хора вече са станали жертва на новата измамна схема[/caption]

Когато обаче отсреща клиентът отговори, че му остават още няколко месеца или години до изтичането на съществуващия договор и не желае да плаща неустойки, се започва поредицата от лъжи.

Мобилните оператори обясняват на жертвата си, че от началото на тази година са в сила нови правила, съгласно които всеки клиент е свободен да прекрати договора си едностранно, при това без да дължи неустойки. Не е трудно клиентът да се превърне в поредната жертва на новата измамна схема, тъй като бива примамен с изгодната оферта, която му се предлага. Често пъти това се случва, без дори да се замислят в какъв „филм” ги вкарват.

След като клиентът попише договор с новия мобилен оператор, който е успял да го изкуши с изгодните оферти, става ясно, че е бил измамен и представените правила, които уж са в сила от новата година изобщо не съществуват. Финансовите последствия са доста тежки за измамените клиенти на мобилните оператори, тъй като освен месечната си сметка, трябва да плащат и неустойки към предишния си оператор.

Пенсионер от София вече е станал жертва на тази нова измамна схема на мобилните оператори. Потърпевшият мъж разказва, че му се обадили от конкурентен мобилен оператор и му предложили условия, които били много по-изгодни от тези, които ползвал. Разбира се като повечето български пенсионери и той бил изкушен от евтинията, но когато прекратил договора с предишния си оператор и подписал договора с новия, станало ясно, че евтиното ще му излезе доста скъпо, както става по принцип, пише vsekiden.com.