Медиите на Иво Прокопиев са усвоили 6 млн.лева от фондация „Америка за България”

Юлий Москов направи скандални разкрития за олигарха Иво Прокопиев.

Юлий Москов твърди, че милионите, които са получили медиите на Иво Прокопиев от фондация „Америка за България” не са 3, а двойно повече – 6 милиона. Тази сума е получена само в рамките на последните 2-3 години. Тези финансови средства са на американската администрация, което означава, че са извадени от джоба на американския данъкоплатец.

[caption id="attachment_434623" align="alignright" width="299"]Юлий Москов твърди, че медиите на Иво Прокопиев са усвоили 6 млн.лева от фондация „Америка за България” Юлий Москов твърди, че медиите на Иво Прокопиев са усвоили 6 млн.лева от фондация „Америка за България”[/caption]

Юлий Москов е категоричен, че след този скандален случай, американците трябва да преценяват много внимателно на кого дават тези пари и за какво се използват те в България. Той е категоричен, че хора като олигарха Иво Прокопиев са най-добрият начин щатите да изгубят и последния си приятел в страната ни. Москов посочва, че ако Иво Прокопиев е символът на добрата Америка, то на всички трябва да е ясно, че нещата са провалени още преди да са стартирали.

Главният редактор на вестник „7 дни спорт” припомни и за грандиозните нарушения, които Иво Прокопиев направи, докато беше собственик на завода „Каолин”. Той подчерта, че олигархът не е извършвал никаква рекултивация, което е задължително съгласно закона за приватизационните договори. По този начин Иво Прокопиев е спестил и откраднал от държавата милиони левове. Всички станахме свидетели на това как преди броени дни Комисията за финансов надзор наложи грандиозна глоба от 150 хиляди лева на неговите медии заради финансова манипулация и изгода.

Юлий Москов подчертава, че разполага с доказателства в подкрепа на думите си. Той припомни, че преди малко повече от десетилетие е бил един от създателите на Съюза на издателите, когато организацията е била една от влиятелните. Той обаче пръв напусна тази организация, тъй като счете, че поведението на Иво Прокопиев е крайно непочтено.

В заключение Юлий Москов посочва, че спекулациите на Иво Прокопиев да не се закача свободното слово са повече от обидни, тъй като зад тях стои скритото послание да не му се пречи да нарушава закона, пише pik.bg.