Атанаска Георгиева продължава да твърди, че е натопена за зверското убийство на дететоАтанаска Георгиева се изправя пред съда в понеделник

Атанаска Георгиева може да лежи до живот за зверското убийство на малката Алекс от Поморие. Прокуратурата е поискала най-тежкото наказание, което позволява родното законодателство за жената, убила по особено жесток начин 8-годишното момиченце.

[caption id="attachment_434484" align="alignleft" width="284"]Атанаска Георгиева Атанаска Георгиева[/caption]

Доказателствата, събрани срещу съседката на убитото дете, са повече от достатъчни и категорично доказват, че именно тя е извършителят на зверското деяние. По тиксото, с което е била омотана найлоновата торбичка, задушила Алекс, са открити отпечатъци само на Атанаска Георгиева. ДНК анализът също доказва, че 39-годишната жена е убийцата на момиченцето. Атанаска Георгиева обаче категорично отказва да се признае за виновна.

Макар първоначално да направи пълни самопризнания, в последствие Георгиева се отрече от тях и заяви, че е била натопена за убийството от мъж, който в действителност удушил Алекс. Тя обаче отказва да назове името му, тъй като се била страхувала да не й отмъсти. Разследването обаче не установи да има доказателства, че в таванската стая, където беше открито тялото на детето, е имало и трети човек, освен убийцата и жертвата й.

На процеса в понеделник ще бъдат разпитани общо 65 свидетели и 12 експерти, научиха от vsekiden.com. Припомняме ви, че малката Александра от Поморие изчезна на 10 април миналата година, след като така и не се прибра от училище. В последствие беше установено, че тя е била подмамена от Атанаска Георгиева в дома й, който обитава под наем, където е била удушена с найлон, а след това и зверски пребита.

Причина за необузданата агресия бил коментар на детето, че синовете на Георгиева са грозни.