Очаква ни силен вятър, който ще донесе в страната истински режещ студ!

Силен вятър и ниски температури, студът идва отново. Такова ще бъде времето на днешния ден, 15-ти януари, прогнозират специалистите. Според метеоролозите въздушните течения ще носят по-студен въздух и температурите, в сравнение с миналия ден ще се понижат с няколко градуса.

[caption id="attachment_434310" align="alignright" width="300"]студ Силният и студен вятър ще създава усещане за истински мразовито време[/caption]

Най-силно вятърът и студът ще се чувстват в северната част на страната. Той ще се усилва от посока запад и почти над цялата Дунавска равнина ще се усеща неговата сила. Температурите ще паднат до пет и десет градуса, като няма да има минусови измерения. В столицата живакът ще удари пет градуса, без температурите да бъдат отрицателни. За кратко над по-голямата част ще се настанят облаци. Но на цялата ни страна няма да има дъжд. Валежи не се очакват нито в северната, нито в южната част на страната ни. Според метеоролозите атмосферното налягане ще бъде по-високо в сравнение с характерното за месеца и сезона.

Над цялото Черноморие вятърът ще бъде силен, на периоди дори ураганен. Той ще се усеща като студен, пронизващ. Времето ще остане променливо, с повече облаци. Но и там няма да има дъжд. Температурите ще се задържат положителни. Те ще се движат в диапазона между шест и девет градуса. Но поради силния вятър ще се усеща като по-студено и дори мразовито.

Подобна ще бъде ситуацията и над планинските ни масиви. И там ще духа силен, на места доста бурен вятър. Облачността ще се променя, честите облаци няма да са рядкост. Валежи обаче няма да се изсипят и над планините. Живакът и там ще удари положителните стойности. В котловините и по-високите хребети дори те категорично ще си останат положителни.

През целия ден температурите ще са около четири, пет градуса над нулата. Отрицателни стойности ще има само на най-високите планински масиви. На над две хиляди метра височина над морското равнище очакваните температури ще са към минус пет, шест градуса. Сняг и дъжд обаче не се очаква, категорични са метеоролозите.