Емилия Сертова заключила Петко Сертов в дома им

Държат ексшефа на родното ФБР Петко Сертов под ключ.

Емилия Сертова се оказа не само много добър детектив, а и истински страж. Тя поставила съпруга си беглец под домашен арест, след като в понеделник малко след 1 ч. се прибра след 38-дневната „екскурзия” в Гърция.

Запознати твърдят, че оправната Емилия държи Петко Сертов под ключ в семейното им жилище, което се намира в близост до НДК. Бизнесдамата, която стана известна с това, че прибра съпруга си беглец под носа на Интерпол и на българското и гръцкото вътрешно министерство се е заканила, че ще опази мръсната тайна за изчезването на Петко Сертов, което бе водеща тема повече от пет седмици.

[caption id="attachment_433964" align="alignright" width="300"]Емилия Сертова заключила Петко Сертов в дома им Емилия Сертова заключила Петко Сертов в дома им[/caption]

Емилия, която е управител на туроператорска фирма, е забранила на Петко Сертов да си показва носа навън, за да избегне сблъсъка с репортери, които въпреки студа го дебнат пред дома му. За момента контраразузнавачът спазва стриктно заповедите на половинката си и дори не доближава прозорците на жилището им.

Криминалист от СДВР коментира лаконично, че Емилия Сертова се стреми като орлица да опази тайната за лудницата, която заформи Петко Сертов. Това навежда на мисълта, че вероятно става въпрос за интимна история, която трябва да бъде скрита от широката общественост. Междувременно се появиха иронични коментари, че случаят все повече заприличва на Cherchez la femme (търсете жената).

Очевидно Емилия Сертова си е извоювала правото си да властва в семейството. 57-годишната съпруга на Петко Сертов изкарва достатъчно финансови средства, за да влезе в ролята на господар. Проверка в търговските регистри сочи, че половинката на Петко Сертов е собственик на две фирми. Едната от тях е ТТА „Деком-център за анализи и прогнози", а другата – ТТА „Деком" ЕООД и ЕООД.

Първото ЕООД не е пререгистрирано в Търговския регистър. По всяка вероятност то е заличено от 1 януари 2012 г. съгласно законовите разпоредби. Втората фирма развива туроператорска дейност и 100% от фирмения капитал са собственост на Емилия Сертова, пише „Всеки ден”.

Междувременно стана ясно, че братът на Петко Сертов се е върнал от Брюксел, за да отпътува до Гърция заедно с Емилия Сертова и да го приберат. Тодор Сертов е гл. секретар на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва към НАТО. Не става обаче ясно дали Петко Сертов сам е потърсил помощ от фамилията, след като е похарчил четирите хиляди евро, които е изтегли преди бягството или е бил открит от брат му.

В средите на ексслужителите на службите се коментира, че не е изключено Петко Сертов да е отключил тежка депресия. Неясно остава и бъдещето на бившия шеф на родното ФБР, тъй като не е сигурно дали ще може да продължи работата си като консултант на трите енергийни дружества, с които има договор, пише pik.bg като цитира информация на "24 часа".