Кубрат Пулев ще атакува отново световната титла, но с нов треньорКубрат Пулев разкара немеца Ото Рамин, с когото работеше в последните 6 години

Кубрат Пулев разкара треньора си след загубата от Владимир Кличко. Боксьорът ни реши да се раздели с немеца Ото Рамин, който го подготвяше в последните шест години, за да се опита да щурмува още веднъж световната титла. Но този път с различен треньор.

[caption id="attachment_434106" align="alignright" width="300"]Кубрат Пулев освободи треньора си Кубрат Пулев освободи треньора си[/caption]

За смяна на Рамин се заговори още след загубата на Кубрат Пулев от Владимир Кличко в мача световната титла. Кобрата обмисля и вариант да се раздели с промоутърите си от Зауерланд, тъй като иска да започне да се боксира и в САЩ. А немците му обещават мачове само в рамките на Европа. Отвъд Океана пък скандалният Шанън Бигс заяви, че е готов да се заеме с бъдещите мачове на българина.

Още след загубата от Кличко нашенецът намекна, че е много вероятно да смени целия си щаб, в търсене на по-добри, които да го подготвят за следващите му мачове. Явно това е довело и до решението да се откаже от услугите на Рамин, който е с него от самото начало на професионалната му кариера през 2009 година. Благодарение на немеца Кобрата натрупа актив от цели 20 поредни победи докато не се изправи срещу Владимир Кличко.

61-годишният германски специалист е в боксовия бранш вече над 40 години и по време на кариерата си като треньор е подготвил цели шестима европейски шампиони при аматьорите за вече бившия ГДР. Специалистът е известен методите си за подготовка, които са повече от сурови, предават от vsekiden.com. Той неведнъж е изтъквал, че Кубрат Пулев е най-умният боксьор, с който е работил.