Ще бъде извършен повторен оглед на мястото, на което бе разстреляна Татяна Стоянова

Ген. Атанас Атанасов оповести в ефир много ценна информация, която може да е от полза за разплитане на случая с разстрела на Татяна Стоянова.

Народният представител от Реформаторския блок уточни, че става въпрос за случай подобен на „Белведере”. Ген. Атанасов е категоричен, че общината в Пазарджик е под тоталитарно управление. Въпреки това в случая с разстрела на Татяна Стоянова става въпрос за публично-частно партньорство, обществени поръчки.

[caption id="attachment_434045" align="alignright" width="300"]Ще бъде извършен повторен оглед на мястото, на което бе разстреляна Татяна Стоянова Ще бъде извършен повторен оглед на мястото, на което бе разстреляна Татяна Стоянова[/caption]

Депутатът подчерта, че има лични впечатления от случващото се в община Пазарджик и неслучайно казва тези думи, допълвайки, че всички са наясно за какво става въпрос. В ефира на Нова тв председателят на КВСОР (Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред) в Народното събрание разкри, че преди два месеца, е получил сигнал за изключително тежка обвързаност между представителите на полицейските власти и вътрешната власт. Той подчерта, че става дума за тежки корупционни обвързаности и тежко кадруване, които мачкат бизнеса в Пазарджик.

Ген. Атанасов уточни, че този сигнал е бил подписан от конкретен човек, но по разбираеми причини не разкри самоличността му. Депутатът уточни, че е препратил сигнала към Прокуратурата и допълни, че трябва да направи проверка в деловодството на председателстваната от него комисия, за да види развитието на хода на случая.

Полицейските власти в Пазарджик търсят камери в района, в който бе извършен разстрела на Татяна Стоянова снощи, за да разгледат записите, които може да им подскажат нещо. Днес ще бъде извършен втори оглед на местопрестъплението. Говорителят на полицията в Пазарджик – Мирослав Стоянов заяви, че по случая няма да бъде дадена нарочна пресконференция освен, ако няма нещо допълнително за оповестяване.

Стоянов не потвърди информацията, че Татяна Стоянова е била застреляна със заглушител. До момента нито Татяна Стоянова, нито някой от близките й е подавал сигнал в полицията, че има някаква заплаха срещу нея. Бившият съветник от местния парламент Арлин Антонов заяви, че Стоянова е била водеща фигура като съветник на градоначалника Тодор Попов. Той бе категоричен, че това убийство в никакъв случай не е политическо, пише Блиц.