Митко и Наталия Дамянови очаквали първото си внуче от дъщеря си СимонаМитко и Наталия Дамянови са получавали заплахи за убийство, но не са се отнесли сериозно

Митко и Наталия Дамянови са щели да стават баба и дядо. Убитите пред дома си в квартал Витоша съпрузи са очаквали първото си внуче, тъй като единствената им дъщеря Симона е бременна. Момичето очаква дете от приятеля си, а новината за зверското убийство и на двамата й родители буквално я е съсипало, разказват близки до фамилията.

[caption id="attachment_433769" align="alignright" width="300"]Дъщерята на Митко и Наталия Дамянови - Симона, с разследващите Дъщерята на Митко и Наталия Дамянови - Симона, с разследващите[/caption]

Почерненото момиче не скри мъката си и в емоционален пристъп заяви, че се надява убиецът на родителите й да не доживее старините си. Или поне полицията да се погрижи да ги изживее зад решетките. Бащата на убитата жена пък разказва, че преди две години семейството е получавало заплахи за убийство от техен съсед. Те обаче не приели нещата на сериозно и не предприели мерки. Възрастният мъж е убеден, че зад разстрела стои именно въпросният комшия и покушението няма нищо общо с бизнеса на Митко.

Друг от съседите на убитото семейство пък разказва, че преди три дена непозната жена го спряла на улицата, за да го пита къде точно е адресът, на който живеят Митко и Наталия Дамянови. Оказа се, че убийството на съпрузите не е първият инцидент, свързан с тях и бизнес партньорите им. Преди над пет години - през ноември 2009 година лъскавото Ферари на съдружника им в бизнеса Божидар Ангелов е надупчено с кирки.

Агресорите са забили едната в покрива, а другата в задното стъкло на автомобила, научиха от "24 часа". Извършителите на атаката все още не са заловени и самоличността им не е установена. Човек, живеещ в квартала на Митко и Наталия Дамянови, пък заяви, че двамата са си заслужили съдбата. Съвсем резонно, мъжът пожела да остане анонимен.