Слави Трифонов се закани на Лили Иванова и то сериозно!

Слави Трифонов се е зарекъл да бие рекорда на естрадната прима Лили Иванова. Дългият шоумен е решил да напълни капацитета на зала „Армеец”. Тя е за осемнадесет хиляди посетители. Лили Иванова е единствения изпълнител у нас, който успя да събере в залата петнадесет хиляди зрители. Шоуменът, който отдавна е във война с примата е решил да й покаже, че може повече да направи и да запълни капацитета на залата докрай. Затова той решил да събере целия състав на оркестъра „Ку-ку бенд”, както и всички актьори.

[caption id="attachment_433645" align="alignright" width="300"]Слави Трифонов Слави Трифонов чупи рекорда на Лили Иванова[/caption]

Слави наредил да поканят за спектакъла и бивши изпълнители, певци и музиканти на оркестъра. Поканени били Деси Добрева, певицата Нели Петкова, която живее зад океана. Ще бъдат поканени музикантите Калин Вельов, Лили Йончева и Николай Арабаджиев. Поводът е двадесет години от създаването на „Ку-ку бенд”.

Тази новина е съобщена лично от Дългия в шоуто преди няколко вечери. То възложил задача по организирането на мегаконцерта и наемане на залата на шефа на бенда Евгени Димитров-Маестрото, както и да събере хората. Идеята се зародила още първия ден след нова година, когато беше шоуто и постепенно се избистрила идеята за мястото и репертоара.

Според предварителните намерения концерта ще бъде през април, няколко дни около големия християнски празник Великден. Дългият заръчал да се използва пълния капацитет на залата и да се изпипват всички подробности, както и да се говори с подходящите хора, за да стане събитието факт.

Това ще е първият голям концерт на Слави Трифонов и неговия бенд от 2009 година насам. През тази година музикантите обиколиха страната и бляха гости в много градове, като представяха и деветнадесетия си албум. През следващата 2010 година бе голямото им турне в Америка.