Специалисти дадоха наистина ценни съвети за отслабване!

Празниците минаха и вече едва си закопчаваме дрехите. Тези ужасяващи мисли ни тормозят всеки път, щом прекалим с трапезите и гощавките. Колко от нас си дават дума, че след това ще се ограничат в хапването, ще засилят тренировките, разходките и тем подобни обещания. Които много от нас наистина изпълняват. Това са констатирали специалисти по хранене.

Малко от нас наистина започват да водят истински здравословен начин на живот, да ограничават консумацията на вредни храни и повече да се движат за отслабване. Те обаче препоръчват някои лесно изпълними неща, които ще ни помогнат да се отървем от излишните килца.

[caption id="attachment_433518" align="alignright" width="242"]отслабване Ето как да отслабнем най-бързо и ефикасно[/caption]

Едното от тях е да разберем, че нашата кухня ни чака. Специалистите по хранене са установили, че ако обядваме и вечеряме в къщи, това спомага да регулираме приема на калории, а оттам и теглото си. Всеки, които има практика да обядва и вечеря в ресторанти е заплашен да поглъща повече от двеста калории от тези, които наблягат на домашната кухня и обстановка. Затова храненето навън трябва да се превърне не в навик и ежедневие, а да се случва по-рядко.

Таблетите, телефоните и изобщо техническите постижения са най-големите врагове на диетите. Колкото повече се заплесваме по телефоните и други „играчки на прогреса”, толкова повече калории поглъщаме, без да се усетим, а това води до наднормено тегло и загуба на битката с перфектната фигура.

Според специалистите по хранене щом консумираме каквото и да е, трябва да се съсредоточим само върху това, а не да се разсейваме.

Следващото правило за здравословно хранене е да се заложи на закуската. С нея се набавя необходимото количество фибри. Приемът на храна сутрин ни зарежда с енергия, регулира кръвната захар и спомага за топене на излишните килограми.

Следващият трик е не да се ограничаваме от така наречените вредни храни, а да се стремим постепенно да ги изтласкаме от менюто си. Това става с принципа на заместването. Като се откажем от калорийните бомби, а ги изместваме и то много внимателно с не тлъсто месо, яйца, много ядки и разбира се, плодове и зеленчуци.