Проф. Мермерски отново даде изключително ценни съвети за здравето и фигурата ни!

Професор Мермерски разкри проста, но изключително ефикасна рецепта за младост и дълги години живот. В студиото на Би Ти Ви известният диетолог разкри една на пръв поглед проста, но според него изключително ефикасна рецепта.

Това е домашно винце, в което се слагат 12-13 стръка пресен магданоз и две лъжици ябълков оцет. Тази смес се вари на бавен огън. Продължителността на сваряване е шест минути. След което се маха от огъня и се добавят триста и петдесет грама пчелен мед.

[caption id="attachment_433284" align="alignright" width="300"]Мермерски Тази рецепта на проф. Мермерски постигна огромен успех[/caption]

Специалистът заяви, че този еликсир отнема умората, ако работата е изключително напрегната, също спомага за укрепване на имунната система. Сместа се приема по три пъти на ден, като количеството е две супени лъжици. Така сварената течност може да се съхрани дълго и без предварително да се прибере в хладилник. То може да се държи и извън него и пак няма да се развали, твърди проф. Мермерски.

Прополисът унищожава вирусите и е ефикасно средство както срещу кървенето на венците, така и предпазва от кариеси на зъбите.

При киселини в стомаха експертът препоръчва няколко дни да наблегнем на печените картофи. Те са ефикасен лек срещу това неприятно състояние на организма, а и съдържат ценния витамин С. Широколистният живовляк, приготвен като чай помага на диабетиците да свалят кръвната си захар.

Проф. Мермерски каза в студиото на медията и природна рецепта за сваляне на високо кръвно налягане. Хипертониците могат да го сторят, като изядат едно твърдо сварено яйце. То обаче предварително трябва да престои едно денонощие в ябълков оцет. След като се извади и се обели, действа до няколко дни изключително благоприятно.

Ако сме прекалили с алкохола или с храната, професор Мермерски препоръчва да хапнем към два килограма мандарини. Южният плод действа добре на организма, като го очиства от отровите и токсините.