България в леден капан (Студът взе три жертви)

Гласувайте за статията

Северозападна България в снежен капан, студът взе три жертви

В снежен капан попаднаха жителите на северозападна България. Сняг, бури, лед и незапомнени студове сковаха част от страната.

Обилен снеговалеж и преспи до три метра парализираха северозападната част на България. А сибирските студове взеха и три жертви само за последното денонощие.

Десетки села останаха без ток заради бурите в северозападната част от страната, а още толкова се оказаха блокирани на пътя. Мнозина се опасяват, че заради лошото време и силния вятър може да има и други загинали.

Сред регистрираните досега жертви е възрастен човек, който е починал в линейка, затънала в снега по пътя към болницата в град Лом, в северната част на България.

Друг 56-годишен мъж е починал в колата си, която закъсала на пътя, заради силните снегонавявания. А един 90-годишен старец е издъхнал в двора на къщата, в която живеел сам, в село в същия район.

Служителите на гражданска защита само днес са успели да спасят над 320 души и са открили близо 640 закъсали превозни средства в северната част на България, където десетки села са без ток, тъй като силният вятър е скъсал и част от електропреносната мрежа.

България в снежен капан

България в снежен капан

Край пътя Монтана — Лом са извлечени 200 превозни средства, които с часове бяха в капана на снежна блокада. А от държавната агенция „Пътна инфраструктура“ отправиха предупреждение към водачите, ако не се налага спешно да пътуват, да не предприемат пътувания на територията на окръзите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.bulgari bulgari 2

В последните часове снегът отслабна, а температурата спадна до – 12 градуса и ще продължи да пада, достигайки утре и в новогодишната нощ – 15 градуса и дори още по-ниска от тази.  Метеоролозите съобщават, че времето ще продължи да се влошава до края на седмицата. След това се очаква температурите да се повишат отново и снегът да започне да се топи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар