Невероятно - вижте какво означават сънищата ни през тези дни!

Пророчески нарича народът ни сънищата, които сънуваме в периода от 25-ти декември до 6-ти януари. Тези дни по принцип са познати в християнския календар като „мръсни дни”. Затова и сънищата, които тогава сънуваме, са известни още като „погански”. Това, което ни се явява на сън през този период, се сбъдва, твърди народната памет.

В миналото дори е имало обичай, по който са гадаели момите какъв ще е бъдещият им избраник. За целта момичетата, на които им предстояло да се оженят, са крадяли от една къща сол, от друга брашно, от трета са взимали пепел, а от четвъртия дом са взимали огледало. После от солта, брашното и пепелта са замествам пита пепелница и са я изпичали на жар. След което момичетата отивали на торището. Там правели дървен мост и една по една са се оглеждали в огледалото.

[caption id="attachment_432924" align="alignright" width="300"]сънища Сънищата, които сънуваме до 6 януари, могат да бъдат пророчески[/caption]

Там, ако се появил образа на някой момък, според народната легенда девойката щяла да се омъжи за този младеж. После неомъжените момичета са се прибирали в къщите си. Там хапвали по два залъка от питката от пепел и лягали да спят. Според поверието през нощта те сънували образа на младия мъж, с който в бъдещето ще минат под венчило.

Според народните вярвания всеки един символ през тези дни имат определен смисъл и носи пророчество. Ясновидците пък са на мнение, че пророческите или известни още като предсказателни сънища ни показват бъдещето. Според феноменалното им обяснение чудото се случва, защото подсъзнанието ни успява да сглоби частиците от пъзела, който ние в обикновеното си ежедневие също виждаме, но не отдаваме нужното значение и по принцип успяваме да пропуснем.

Това означава, че нашето подсъзнание знае вече какво ще се случи, преди ние да успеем да сглобим абсолютно същата информация.