Михаел Шумахер бавно се завръща към живота година след тежкото падане със скиМихаел Шумахер вече плаче като чуе гласовете на съпругата и децата си

Измина точно една година от тежкия инцидент с Михаел Шумахер. На днешната дата преди година легендарният пилот от Формула 1 падна тежко по време на спускане със ски в курорт във Френските Алпи и удари почти фатално главата си в камък.

[caption id="attachment_432867" align="alignleft" width="300"]Михаел Шумахер Михаел Шумахер[/caption]

Вследствие на удара предпазната каска на пилота се сцепи на две, а според специалисти именно шлемът е спасил живота му. Въпреки това обаче Михаел Шумахер изпадна в кома, в която лекарите го поддържаха в продължение на половин година.

За радост на хилядите си фенове, които не спираха да се тълпят пред болницата в Гренобъл, Михаел Шумахер успя да спечели първата битка със смъртта и излезе от комата. С това обаче най-голямата му битка тепърва започна. Седемкратният шампион във Формула 1 беше изместен в рехабилитационна клиника в Лозана, където специалистите започнаха борбата за цялостното му възстановяване и завръщане към нормален живот. Нещо, което според редица скептици, никога няма да се случи.

Тези факти обаче не смутиха близките му и през септември Шуми беше преместен за домашно лечение като домът му беше превърнат в мини клиника, за да бъде снабден пилотът с всички необходими апаратури и системи, които да го поддържат в кондиция и да помагат за възстановяването му, припомнят от vsekiden.com.

От тогава насам информацията за състоянието му стана повече от оскъдна. Преди няколко дена само стана ясно, че Михаел Шумахер реагира на гласовете на съпругата и децата си като плаче. Новина която според специалистите е обнадеждаваща и говори, че състоянието на легендата се подобрява.