Чудо на гроба на Ванга навръх Бъдни вечерДесетки богомолци станаха свидетели на чудото на гроба на Ванга

Чудо на гроба на Ванга навръх Бъдни вечер! Десетки богомолци, събрали се на гроба на пророчицата, станаха свидетели на нещо изумително, разказаха самите хора пред местния сайт "Струма". Според разказите им точно навръх Бъдни вечер от гроба на Ванга се забелязало сияние, което било изключително силно и се извисявало над паметната плоча с лика й.

[caption id="attachment_432664" align="alignright" width="300"]Чудо на гроба на Ванга навръх Бъдни вечер Чудо на гроба на Ванга навръх Бъдни вечер[/caption]

Голяма част от присъстващите се кълнат, че сиянието придобило образа на пророчицата, а част от свидетелите на необичайното явление дори припаднали от изумление и силни емоции. Голяма част от вярващите дори се кълнат, че духът на Ванга винаги се появява над гроба и на Бъдни вечер.

Според един от членовете на фондацията, носеща името на пророчицата пък, това изобщо не е случайно. По думите на мъжа открай време се смята, че Ванга слиза на земята, тъй като наближава датата, на която е родена. Освен това пророчицата от Рупите приживе е ценяла изключително много Рождество Христово, тъй като е имала силна вяра в доброто у хората.

Приближените й разказват, че тя е спазвала абсолютно всички ритуали, които се извършват на този празник и в църквата. В това число и строгия пост. След края на който Ванга най-много е обичала да хапне кисело зеле с месо. Малко известен факт за нея е, че тя е избягвала да яде свинско и е предпочитала пилешкото, научиха от Агенция ПИК.

За Коледа Ванга винаги е събирала на трапезата в дома си най-близките си приятели, които черпела с червено вино и обожавала да пуска песни на известния трубадур от Петрич Петър Баков.