Георги Кадиев призна, че Орешарски е бил кукла на конци на ДПС

Червеният бунтар Георги Кадиев проговори за грешката Орешарски.

В ефира на Би Ти Ви, народният представител от БСП заяви, че една от най-големите грешки на партията е била избирането на Пламен Орешарски за премиер. Георги Кадиев бе категоричен, че Орешарски е безхарактерен и поради тази причина е допуснал ДПС да му се качат на главата още от първия ден на управлението му. Според Георги Кадиев БСП така и не е успяла да защити своята част от управлението си в коалицията с партията на Ахмед Доган. Червеният депутат заяви разочарован, че ДПС са ги превзели и поради тази причина са получили звучната плесница от избирателите си по време на парламентарните избори, пише pik.bg.

[caption id="attachment_432283" align="alignright" width="300"]Георги Кадиев призна, че Орешарски е бил кукла на конци на ДПС Георги Кадиев призна, че Орешарски е бил кукла на конци на ДПС[/caption]

Докато Георги Кадиев изразяваше възмущението си от случилото се, колежката му Мая Манолова написа категоричната си позиция във Фейсбук, в която посочва, че периодът на опозиция е изключително подходящ за извършване на организационни и всякакви други промени в редиците на партията-столетница. Още през първите дни на следващата година ключови специалисти ще дадат старта на вътрешнопартийните дебати, на които ще бъде обсъдено развитието на БСП занапред. От няколко месеца насам на „Позитано” 20 се водят доста остри спорове дали червените трябва да „олевят” още припокривайки риториката на националистите или пък да се обърнат към работещите хора и бизнеса, отбелязва „Стандарт”.

Мая Манолова е категорична, че БСП трябва да се превърне в партия с активни позиции и послания не само към най-бедната група от обществото, а и към онези българи, които работят, както и към средната и дребната класа. Според нея БСП трябва да насочи основно вниманието си към младите хора. Соцдепутатката отрича мълвата, че в редиците на червената партия има разцепление. Предстои въпросът за задължителните промени, които трябва да бъдат извършени в БСП да бъде обсъден на национален форум. В заключение червената фурия посочва, че публичното поведение, организационните форми на партията и политиките, които защитават, трябва да бъдат променени изцяло, пише Блиц.