Вижте от какво изпитва панически ужас водещата Ани Цолова

Известната тв водеща Ани Цолова изпитва панически страх от пеперуди – разкрива „Уикенд”. Лицето на Нова ТВ се е опитвала напразно да потиска е лекува негативните усещания, свързани с иначе безобидните и често красивите летящи твари. Пърхането на крилата им карало телевизионерката да се чувства безпомощна и объркана – твърди изданието. Водещата обсъждала с майка си откъде може да е генезисът на малкия голям страх, но жената нямала спомен, свързан с пеперуди в детството на Ани Цолова. Случка обаче в действителност имало. Ани се развикала от ужас, без да може да обясни какво е станало: „Когато бях малка, видях между двете стъкла на прозореца огромна пеперуда с големи очи. Влизам в тази стая и виждам това нещо, което лекичко трепери и мърда, и започвам да пищя. Родителите ми решили, че едва ли не умирам, хукнали към мен и ме видели вцепенена. Тогава разбрали, че е сериозна фобия” – разказва Ани Цолова.

[caption id="attachment_432084" align="alignleft" width="265"]Ани Цолова ще посещава психолог Ани Цолова ще посещава психолог[/caption]

Пеперудата, естествено, отлетяла, но пък „опасността” от нея останала запечатана в психиката на малкото момиче. „И до днес, ако ме видиш в стая с пеперуди, сигурно ще умра” – изповядва Ани Цолова. Тя разказва, че не е от онези деца, които са затваряли пеперуди в буркани. Тази й фобия я кара да не харесва пикниците през лятото, защото да срещнеш пеперуда на поляната, е твърде вероятно, колкото и безопидна за другите да е тя. Водещата е решила за в бъдеще да посети психолог, който да й помогне да преодолее този необясним страх. „Срам ме е от детето да му обясня защо ме е страх от пеперуди” – признава 39-годишната Ани Цолова. Тя споделя, че дори красивите картини с пеперуди й действат негативно. „Това вече наистина е абсурдно” – признава водещата на сутрешния блок на Нова ТВ.