Манол Велев беше зарязан от съпругата си Весела Лечева, която се умори да се грижи за негоМанол Велев е почти без мозъчна тъкан след като беше застрелян с куршум в главата

Манол Велев никога няма да се възстанови от тежкото покушение срещу него. Както знаете, съпругът на Весела Лечева беше застрелян в главата на 11 юли 2007 година след покушение срещу живота му. Вследствие на стрелбата Манол Велев изпадна в кома.

[caption id="attachment_432055" align="alignleft" width="300"]Манол Велев Манол Велев[/caption]

Благодарение на усилията на лекарите животът му беше спасен, но състоянието му необратимо, смятат специалисти. Манол Велев вече излиза на кратки разходки с инвалидна количка, придружен от специализирано лице. Това обаче е максимумът, който могат да очакват близките му, научиха от vsekiden.com.

Заради изтстрелът в главата мозъчната тъкан на бизнесмена е отстранена почти цялата. Което на практика означава, че тялото му функционира, но не и мозъкът. "Като животинче, пред теб стои човек, а всъщност не разбира нищо", разказва приятел на Манол Велев, който се познава с бизнесмена още от както са били деца.

Съпругът на Весела Лечева вече се храни, дори успява да засича движение и да движи едното си око, тъй като другото не функционира. Но само толкова. Мъжът, пожелал анонимност, разкри още, че семейството и най-близките приятели на бизнесмена все още не са загубили надежда, че състоянието му ще се подобри и един ден той ще може да изговаря поне някаква членоразделна реч.

Съпругата му Весела Лечева обаче е единствената, която се е отчаяла. Рекьордорката ни по спортна стрелба буквално е изоставила мъжа си на грижите на специалистите, а самата тя прекарва времето си в гръцкия курорт Вурвуру, където Велев построи палат само година преди атентата срещу него.