Реформаторите са на път да срутят целия кабинет заради пенсионната реформаРеформаторите бесни заради задкулисните договорки между ГЕРБ и ДПС

Реформаторите са на път да сринат кабинета на ГЕРБ. От Блока се заканиха да се откажат от коалицията си с партията на Бойко Борисов и да оттеглят подкрепата, която до сега осигуряваха за управляващите. След внесената по-рано днес поправка за пенсионната реформа обаче това е на път да се промени. В близките дни Реформаторите ще свикат председателския си съвет, за да се вземе решение дали ще напуснат управленската коалиция.

[caption id="attachment_432052" align="alignleft" width="300"]Реформаторите на път да съборят кабинета Реформаторите на път да съборят кабинета[/caption]

Това беше съобщено за "24 часа" лично от съпредседателят на парламентарната група на Блока Найден Зеленогорски. Той е категоричен, че вялата коалиция, а съответно и кабинетът, са поставени под огромна въпросителна. А причината за това е насила прокараното от ГЕРБ решение за пенсионната реформа и най-вече за прехвърлянето на партиди от частните пенсионни фондове към НОИ.

Според Зеленогорски това решение е в пълен разрез с коалиционното споразумение между двете партии. Освен това решението беше прието единствено с подкрепата на ДПС„ тъй като Реформаторите гласуваха против. Което, по думите на бившия кмет на Плевен, е в пълен разрез с политическата логика.

"Очевидно там има някаква скрита договорка, която не се вписва с прозрачността, за която се борим", категоричен е Зеленогорски. Думите му бяха подкрепени и от председателя на Реформаторите Радан Кънев, който също вижда скрита политическа договорка между ГЕРБ и ДПС, за която нарочно не се говори, за да не се провокира гнева на избирателите, научиха от vsekiden.com.

"Очевидно собствениците на неуспелите пенсионни фондове искат да прехвърлят отговорността за неплатените вноски към Института на гърба на редовните данъкоплатци", бесен е Кънев.