Според последната информация, Петко Сертов е заминал за САЩ

При все, че столицата е опасана с хиляди камери, голяма част от тях не са разпознали Петко Сертов.

Бившият главен секретар на МВР Николай Радулов заяви в ефира на Нова тв, че е изненадан от факта, че в столицата има повече от три хиляди камери. Той обаче подчерта, че за огромно съжаление е чувал, че макар системата за видеонаблюдение в София да е доста голяма, камерите се купуват само за да ги има. Голяма част от тях са с твърде ниска резолюция и не са в състояние да разпознаят дори и регистрационният номер на автомобила.

[caption id="attachment_431406" align="alignright" width="300"]Според последната информация, Петко Сертов е заминал за САЩ Според последната информация, Петко Сертов е заминал за САЩ[/caption]

Николай Радулов бе поканен в сутрешния блок на медията, за да коментира една от най-горещите теми през последните десет дни – мистериозното изчезване на Петко Сертов. Той недоумява как толкоз време няма и следа от него и попита защо камерите не са го уловили. От видеорепортажът, който бе излъчен от медията стана ясно, че в София има повече от 3 000 камери. Министерството на вътрешните работи разполага камери за видеонаблюдение по различни причини.

Николай Радулов поясни, че част от тях се монтират, за да се следи трафикът, а други са позиционирани на места, за които се знае, че има концентрация на престъпна дейност. Повече от очевидно е обаче, че тези камери не разполагат със софтуер за разпознаване на лица. Радулов коментира, че той е много скъп и допълни, че преди години е възлизал на стойност над един милион евро, а сега вероятно е поскъпнал още повече, пише pik.bg.

Според последната информация, Петко Сертов е преминал границата ни с Гърция, откъдето се предполага, че е взел полет за Щатите. Тук обаче възниква въпросът как се е случило това, при положение, че задграничният му паспорт не е в него. Това бе съобщено от бившата барета Алексей Петров и потвърдено от съпругата на Петко Сертов – Емилия.