Петко Сертов се издирва и от ИнтерполПетко Сертов не е напуснал страната, категорични са разследващите

Петко Сертов е изтеглил 6 бона преди да изчезне миналия петък. Бившият шеф на ДАНС е дръпнал сумата в района на НДК, издават източници, близки до разследването. Това е с две хиляди лева по-малко от предварително обявената сума от осем хиляди лева, каквато информация се появи на някои места. Според близки обаче на пръв поглед прекалено голямата изтеглена сума не е нещо необичайно за начина на живот, воден от разузнавача.

[caption id="attachment_431302" align="alignright" width="300"]Петко Сертов Петко Сертов[/caption]

Изтеглените пари ще помогнат на разследващите да установят до известна степен движението на Петко Сертов в определен период от време, разкри Младен Маринов, шеф на СДВР. Той отрече и появилата се по-рано днес информация, че колата на екс шефа на ДАНС е била с GPS, благодарение на който той е бил проследен от органите на реда. Знае се единствено, че колата му е била последно засечена в центъра на столицата.

В същото време и Интерпол обяви, че са започнали процедура по издирване на топ ченгето. Снимка на Петко Сертов, заедно с подробното му описание, вече е качена на сайта на международната организация, научиха от vsekiden.com. Това се е наложило след появили се съмнения, че разузнавачът може да е напуснал страната. Нещо, което е много лесно да се случи през границите ни с Румъния на север и с Гърция на юг. Към момента обаче липсват данни бившият шеф на ДАНС да е излязъл извън територията на България.

Акцията по издирването на Петко Сертов продължава. В разследването предстои да се включи и хеликоптер, който да изследва района над Средна гора.