Ексшефът на ДАНС Петко Сертов е сред висшите майстори на масоните

Шефовете на ложата на масоните в България са впрегнати в издирването на мистериозно изчезналия Петко Сертов – разкрива „България днес”. Самият той от години е сред босовете на тайното общество в България – отбелязва изданието. Неговите братя зидари разкриват, че Петко Сертов от години е посветен в най-висшата 33-а степен – Суверенен Върховен Генерален инспектор. Това от своя страна го прави член на Върховния съвет на 33-мата и последна степен на стария и приет шотландски ритуал в България. Освен престиж високата позиция дава на носителя огромно влияние над хилядите останали членове на организацията – разяснява изданието.

[caption id="attachment_431289" align="alignleft" width="300"]Петко Сертов Петко Сертов (на преден план) e във висшата йерархия на масонската ложа[/caption]

Сред масоните са множество известни политици, бизнесмени и магистрати. Според публикуваната в интернет Конституция на Върховния съвет по-ниските степени са подчинени на висшите майстори и са длъжни да се съобразяват с техните решения. Заради високия си пост Петко Сертов има право да присъства на всички важни общи събрания на върховната ложа. На част от тях според запознати се коментират теми и вземат и важни решения, свързани с политиката и бизнеса, чието разкриване на непосветените е забранено. Именно опасността от възможен скандал заради изтичане на информация е една от основните причини в търсенето на Петко Сертов да се включат и неговите братя масони – твърдят запознати. След 5 дни издирване най-вероятната версия, по която се работи, е похищение. Вариантът Петко Сертов да се е самоубил е почти изключен – допълват ченгетата. Сред по-екзотичните версии за изчезването на мъжа е бягството му при негова мистериозна млада любовница. Според разследващите подобна хипотеза е много малко вероятна, но не напълно изключена. Вариантът самоубийство се опровергава и от факта, че тялото му не е открито и до момента. Масоните са предали вече съобщения до своите ложи в страната и дебнат за всякаква информация за Петко Сертов. Тайното общество е пуснало вече своите пипала и слухти за всеки знак за движение на потъналия в неизвестност.