Петко Сертов е излязъл от дома си след като някой му е определил срещаКолата на Петко Сертов е с GPS и вече е била проследена, но се пази в тайна

Съдбата на Петко Сертов е ясна на МВР! Органите на реда вече са наясно какво се е случило с бившия шеф на ДАНС, но си мълчат упорито по неизвестни причини. Бомбата хвърли в ефира на Нова телевизия бившият говорител на ДАНС Зоя Димитрова. В телефонна връзка със студиото на медията тя разкри, че колата, с която Петко Сертов е напуснал дома си, е снабдена с GPS. И проследяването й е изключително лесно.

[caption id="attachment_431245" align="alignright" width="300"]Петко Сертов Петко Сертов[/caption]

Според Димитрова органите на реда умишлено пропускат този факт, за да не стане медийно достояние. Тъй като истината е, че от МВР отдавна са наясно къде е колата и има ли следи от насилие в нея. Което пък със сигурност им дава насоки и за съдбата на самият Петко Сертов. "От МВР имат достатъчно информация, за да си направят изводи какво се е случило", категорична е Димитрова, предават от "24 часа".

Тя смята, че някой се е обадил на Петко Сертов и е поискал да се срещнат във фаталния петък, в който той изчезна. "Той е знаел, че колата му се следи", убедена е Димитрова. И допълва, че изчезването му със сигурност е свързано с настоящата му работа.

Журналистът Георги Коритаров пък призова да се престане с тиражирането на какви ли не версии за случилото се с бившия шеф на ДАНС. "Петко Сертов е човек, който може да се владее във всякакви ситуации. Затова е нелепо да се говори за каквито и да е "случайности" в изчезването му, категоричен е журналистът. Той призова още да се даде възможност на съответните служби да вършат работата си максимално спокойно.