Антон Тодоров твърди, че Петко Сертов е направил опит за самоубийство преди години

Политологът Антон Тодоров хвърли бомба в ефира на TV7 с разкритията, които направи за Петко Сертов.

Тодоров разкри, че първият шеф на ДАНС Петко Сертов е направил опит за самоубийство през 2009 година, тъй като е страдал от тежка болест. Политологът обаче отказа да огласи публично болестта. Той бе категоричен, че хора като Петко Сертов никога не могат да излязат извън професията си. Антон Тодоров посочи, че Петко Сертов е една от най-информираните личности в страната ни, допълвайки, че на 3-годишна възраст е ходил на детска градина, след което е учил в гръцко училище и говори много езици. Политологът е категоричен, че няма съмнения, че Петко Сертов страда от психически отклонения и допълни, че изчезването му безспорно ще окаже пагубно влияние на имиджа на България, пише pik.bg.

[caption id="attachment_431098" align="alignright" width="300"]Антон Тодоров твърди, че Петко Сертов е направил опит за самоубийство преди години Антон Тодоров твърди, че Петко Сертов е направил опит за самоубийство преди години[/caption]

Междувременно бившият шеф на НСС – ген. Атанас Атанасов обяви в ефира на Нова тв, че към днешна дата ДАНС е спяща клетка. Това, което впечатлява чисто професионално ген. Атанасов е фактът, че изчезването на Петко Сертов се е превърнало във водеща тема в държавата. Той попита изненадан къде са останали обществено значимите теми като „Южен поток”. Ген. Атанасов заяви, че някой може да използва ситуацията с Петко Сертов, за да отвлече общественото внимание от важни теми. Освен това ексшефа на НСС припомни, че се появи информацията, че изчезването на Сертов може да е поради битови причини предвид изтеглената немалка сума от банката в същия ден, както и оставянето на мобилните апарати.

Атанасов подчерта, че Петко Сертов е опитен човек и е наясно, че единственият начин да бъде проследен са клетките на мобилните му телефони. Той изрази недоумение по въпроса с избирането на Сертов за шеф на ДАНС и подчерта, че капацитетът му е на кабинетен учен. Този факт го навява на мисълта, че може би именно той е оглавил ДАНС, за да може да се действа спокойно зад гърба му, пише Блиц.