Любимата кола на легендарния борец Стефан Мирославов-Крушата е сложен на тезгяха

Въпреки че колата, която бе собственост на Крушата, е произведена преди 22 години, тя е в отлично състояние и държи цена – офертата е за близо 17 хил. лева. Бензиновият автоматик с кожен салон се продава от автокъща в пловдидско село. За времето си машината модел SL 500, с 226 коня под капака, е гонела върховете на лукса – пише „България днес”. Снабдена е с климатроник, ел. огледала, подгряване на седалките, автопилот и бордови компютър- Последният собственик на колата бил бизнесмен със захарен завод. Автомобилът е в цвят бордо, любимия на Крушата. Този, в който той намери смъртта си, също бе в бордо.

[caption id="attachment_431031" align="alignleft" width="300"]Стефан Мирославов-Крушата Крушата има много титли като борец, преди да стане рекетьор[/caption]

Стефан Мирославов-Крушата бе гръмнат на 4 септември 1993 г., докато кара другия си Мерцедес, поръчков кабриолет, който купува за 200 хиляди германски марки. Това беше първото поръчково убийство в България. Познати на силовака разказват, че когато минавал с возилото си из улиците на Ловеч, хората се спирали, за да зяпат колата, която по онова време се считала за нещо изключително. Във фаталния ден Крушата гледа мача на ловешкия отбор с „Ботев”-Враца. После настъпва газта на кабриолета, за да отиде на гости на свой приятел. Движи се с над 100 километра в час по пътя към Троян, но на 7 км от Ловеч го чака засада. Стрелецът е залегнал на височина и наблюдавал секунди приближаващия се Мерцедес. Пуска 4 куршума, единият от които минава през главата на Крушата и той умира на място. Погребението на Стефан Мирославов-Крушата се превръща в парад на всякакви супер луксозни лимузини. Освен многото борци да го изпратят се стичат и стотици граждани – припомня изданието. Търсенето на убиеца на бореца така и не дава резултат и през миналата година изтече давността на престъплението. Въпреки всичко разстрелът на Крушата се счита за първото мафиотско убийство в история на прехода. Ще го последват още десетки, като един след друг ще си отиват дори и босове на групировки с трибуквени наименования.