Камата отразява местно дерби, завършило с престрелка и кървава баня

Христо Стоичков трябва да дава курбан, тъй като се отърва невредим по време на невиждани безредици на футболен мач в Мексико – пише „България днес”. Улични престрелки, сбивания и много кръв съпътстваха местното дерби между „Атлас” и „Монтерей”. Двубоят бе част от четвъртфиналите в първенството на Мексико, а Камата бе командирован на стадиона, за да отрази събитието. Известно е, че Христо Стоичков се подвизава като коментатор за американския тв гигант „Унивижън”. Българската легенда станал пряк свидетел на баталните сцени, разиграли се още на трибуните на стадиона в град Гуадалахара. Екшънот започнал, след като домакините от „Атлас” допуснали поражение с 0:2, въпреки че бяха спечелили първата среща с 1:0. Това ги изхвърли от борбата за титлата, а феновете решиха да излеят гнева си върху гостуващата агитка и силите на реда.

[caption id="attachment_429458" align="alignleft" width="300"]Христо Стоичков стана свидетел на кървавото меле Христо Стоичков стана свидетел на кървавото меле[/caption]

Ултраси на домакините нахлули в сектора на гостите и клането започнало. Още по-жестоки били инцидентите извън стадиона, когато се стигнало дори до престрелки. Много фенове са ранени, но до момента като по чудо няма данни за жертви. Мексиканската преса пише, че 20 полицаи са пострадали при сблъсъците. През нощта на 30 ноември в Гуадалахара е било сякаш като в гражданска война – свидетелстват очевидци. Христо Стоичков, който се намирал в пресзоната на стадиона, видял с очите си част от кървавите сблъсъци по трибуните на съоръжението. След това той и останалите ВИП лица били ескортирани от стадиона под засилен полицейски контрол. Когато стигнал хотела си, Камата веднага се обадил на съпругата си, за да я успокои, че е добре и че не е засегнат от сблъсъците на феновете.

[caption id="attachment_429459" align="alignleft" width="300"]Много кръв при сблъсъците в Гуадалахара Много кръв при сблъсъците в Гуадалахара[/caption]

Междувременно стана ясно, че френската легенда Тиери Анри може да тръгне по стъпките на Христо Стоичков и да се пробва като телевизионен коментатор. Затова обаче е необходима не само спортна ерудиция, но и смелост, тъй като мачовете в Америка често се превръщат в арена на сражения между феновете – коментират издания.