Албена Денкова е станала болезнено суеверна след като половинката й отне човешки живот и съсипа другАлбена Денкова се бои от проклятие, отказва да празнува и рождения си ден

Албена Денкова се бои до смърт от проклятия. Фигуристката ни е станала болезнено суеверна откакто половинката й Максим Стависки предизвика катастрофа докато караше пиян през 2007 година. Вследствие на трагедията загина момче на 23 години, а 17-годишната тогава Мануела Горсова остана в будна кома, от която до ден днешен не може да се възстанови.

[caption id="attachment_429447" align="alignright" width="300"]Албена Денкова Албена Денкова[/caption]

Цялата трагедия се отразила на Албена Денкова много повече, отколкото го показва и вече години фигуристката спазва какви ли не суеверия, тъй като се бои тя и близките й да не бъдат застигнати от прокоба заради стореното от Максим. Някои от вярванията й граничат с лудостта, издават я нейни близки. Така например световната ни шампионка категорично отказва да излиза от дома си с десния крак, а страхът й от черни котки станал пословичен.

Албена била убедена, че и самата катастрофа е вследствие на проклятие, задето тя и Максим са решили да танцуват на прословутия "Реквием" на Моцарт. На чиято музика всъщност двамата спечелиха световната титла във фигурното пързаляне. След като се случила трагедията обаче, фигуристката била убедена, че именно мрачната мелодия им е довлякла нещастието.

Треньорът им неведнъж ги предупреждавал, че нещастие застига всеки, който танцува тази музика, но тя и Максим не му обърнали внимание, научиха от vsekiden.com. В момента Албена Денкова горчиво съжалява за решението си, а за капак от суеверие отказва да празнува и 40-я си рожден ден, който е днес. Понеже било на лошо. Затова и спортистката ще почерпи само с бонбони за празника си, без да събира близките и приятелите си.