Слави Бинев призова медиите да го подкрепят

Слави Бинев изплака в ефира на Нова тв, че е жертва на капан.

Той бе категоричен, че назначението му за председател на Комисията по култура и медии е или глупост, или добре планиран капан. Слави Бинев посочи, че макар всички да са си мислели, че са му скалъпили капан, не са се сетили, че може да се аргументира, че става за тази работа. В ефира на медията Слави Бинев подчерта, че е бил предложен за тази длъжност от ГЕРБ и допълни, че той няма конфликт с Бойко Борисов, а очевидно Бойко Борисов има с него. Според бившия евродепутат, в случая става дума за лични отношения.

[caption id="attachment_429411" align="alignright" width="300"]Слави Бинев призова медиите да го подкрепят Слави Бинев призова медиите да го подкрепят[/caption]

Слави Бинев заяви, че до момента не е обръщал сериозно внимание на имиджа си на „мутра”, тъй като е смятал това за маловажно. Именно с наслоените разкривявания на образа му през годините си обяснява сегашната реакция на хората от бранша на културата срещу него. Депутатът заяви, че Александър Морфов не се е бил в БИАД с Георги Илиев, тъй като не е бил нападнат и допълни, че щом държавата не го защитава, ще трябва да се защитава сам. Слави Бинев припомни, че през 90-те години на миналия век, всяка известна личност е била под прицела на престъпния свят и е бил отвличан, за да приберат имуществото му или да измъкнат сериозна сума от него.

В заключение Слави Бинев посочи, че хората, които му се противопоставят в „бюджетните медии” имат за цел да провалят ревизия на бранша, която той е планирал да проведе, за да осветли собствениците им до „физически лица”. Той бе категоричен, че щом медийният свят напира да бъде освободен от зависимостите, трябва да го подкрепи в това му начинание, пише pik.bg.

Припомняме, че преди няколко дни Цветан Цветанов призна, че именно негово е било предложението Слави Бинев да бъде назначен за председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание.