Филип Златанов смята, че държавата няма интерес от изчезването на тефтерчетата

Филип Златанов проговори за скандалните тефтерчета, които заформиха грандиозен политически скандал.

Той разкри, че има огромен интерес истината от тези тефтерчета да излезе наяве. Ексшефът на Комисията за конфликт на интереси подчерта, че без са иска от юрист се е превърнал в най-четения писател на обществото. В ефира на TV7 той сподели, че никога не е имал амбицията да се изявява на литературното поприще.

[caption id="attachment_429317" align="alignright" width="300"]Филип Златанов смята, че държавата няма интерес от изчезването на тефтерчетата Филип Златанов смята, че държавата няма интерес от изчезването на тефтерчетата[/caption]

Филип Златанов бе категоричен, че никой не му е звънял, за да му проведе инструкции какво да прави, докато е заемал председателското място в Комисията. В един момент обаче, нещата претърпели пълен обрат и той сякаш се оказал сам срещу всички. Било му изключително трудно дори да си намери адвокат, който да защитава правата му. Филип Златанов изплака, че заради скандала около тефтерчетата, е без работа повече от година. През цялото това време е бил спонсориран от приятели. Според него, държавата няма интерес от изчезването на тези тефтерчета. Основната цел в случая е да се спекулира, а не да се говори с факти, категоричен бе той.

Филип Златанов настоя да се разбере за какво е обвиняван от сутрин до вечер. На въпрос защо Искра Фидосова се е оттеглила от политическия живот още в началото на скандала с тефтерите, екшефът на Комисията за конфликт на интереси заяви ясно и категорично, че е разбрал за оттеглянето й от медиите. В този ред на мисли той подчерта, че колкото знае обществото, точно толкова знае и той по този случай. Златанов твърди, че познава Искра Фидосова само покрай служебната си работа.

Адвокаът му Красимир Манов намекна, че в целия този случай се пропуска нещо, което е от изключителна важност – прокуратурата е отказала на искането им да бъдат призовани хората, чиито инициали се споменават във въпросното тефтерче – Цветан Цветанов, Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Цецка Цачева. Манов попита защо е било отказано това искане и подчерта, че ако гореспоменатите личности са били призовани в съда, бързо и щяло да стане ясно какво означават инициалите, пише Блиц.